Участники соревнований по академической гребле во время заезда на XXV Летних Олимпийских играх в Барселоне  - Sputnik Moldova
Sport
Aflați despre cele mai importante evenimente sportive din țară și din lume

Moldova : locul 3 ca număr de medalii la Festivalul Olimpic, Tbilisi

© фото министерства молодежи и спорта РММолдавский пловец Алексей Саньков
Молдавский пловец Алексей Саньков - Sputnik Moldova
Abonare
Până în prezent, au câștigat medalii reprezentanții a 28 de state. Lider la numărul de medalii este echipa Rusiei, iar pe locul II s-au poziţionat italienii.

CHIȘINĂU, 29 iul – Sputnik. După două zile de competiții, selecționata Moldovei a ocupat locul III conform numărului total de medalii obţinute la Festivalul Olimpic al Tineretului European, care se desfășoară la Tbilisi între 26 iulie și 1 august.

Sportivii moldoveni au cucerit trei medalii, toate de aur. Contribuţia principală a fost adusă de port-drapelul echipei moldovenești la deschiderea turneului, înotătorul Alexei Sanicov. Acesta a câștigat deja la două distanțe – de 200 și 400 de metri.

Încă o medalie de probă superioară a obţinut judocanul Ion Mihailov, care a concurat la categoria de 55 kg. El a câștigat în fața lui Karamat Huseiniv din Azerbaidjan.

Până în prezent, au obţinut medalii reprezentanții a 28 de țări. Lider este echipa Rusiei (patru de aur, patru de argint și una de bronz), pe poziția a doua s-a situat Italia (patru de aur, una de argint și trei de bronz).

În total, la turneul de la Tbilisi participă 19 sportivi moldoveni: cinci atleți, patru înotători, șase dziudoiști și patru tenismeni.

La Tbislisi au venit aproximativ 3,8 mii de sportivi din 50 de țări. Medaliile se dispută la nouă probe sportive: judo, tenis, gimnastică artistică, ciclism, atletică ușoară, înot, volei, handbal, și baschetbal.

 

Fluxul de știri
0