Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Un festival în memoria lui Vîsotski a avut loc la Dubăsari

© SputnikОткрытый республиканский фестиваль авторской песни памяти легендарного советского поэта и актера Владимира Высоцкого
Открытый республиканский фестиваль авторской песни памяти легендарного советского поэта и актера Владимира Высоцкого - Sputnik Moldova
Abonare
Interpreți de toate vârstele din Chișinău, Dubăsari, Tiraspol, Dnestrovsc, Slobozia au interpretat balade, cântece satirice, lirică de dragoste și alte creații îndrăgite din repertoriul lui Vîsotski.

CHIȘINĂU, 28 iul – Sputnik. Un Festival Republican al cântecului de autor, în memoria actorului și interpretului sovietic Vladimir Vîsotski a avut loc la Dubăsari.

Festivalul s-a desfășurat sub genericul ”Mă voi întoarce, desigur…”. Organizatorii acestuia sunt Uniunea Comunităților Rusești din Transnistria și Centrul Pruto-Nistrean al Institutului Rus de Cercetări Strategice, în colaborare cu reprezentanța ”Rossotrudnicestvo” în Moldova, Comunitatea Rușilor din Dubăsari și Mișcarea de Tineret ”Zvezda” (Tiraspol).

Interpreții de toate vârstele din Chișinău, Dubăsari, Grigoriopol, Tiraspol, Dnestrovsc, Slobozia au interpretat balade, cântece satirice, lirică de dragoste și alte creații îndrăgite din repertoriul lui Vîsotski.

”Festivalul în memoria lui Vîsotski, care a luat naștere la Dubăsari, ne unește pe toți, și indiferent de obstacole, hotare, noi continuăm să rămânem același popor, care are o istorie și o cultură comună”, a remarcat consultantul reprezentanței ”Rossotrudnicestvo” din Moldova, Serghei Skvortsov.

La încheierea concertului, Skvortsov și președintele Uniunii Comunităților Rusești din Transnistria le-au înmânat participanților diplome ale festivalului și cadouri de preț.

Fluxul de știri
0