Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Nicolae Timofti: Valeriu Streleţ este candidatul

© Sputnik MoldovaNicolae Timofti l-a desemnat pe Valeriu Streleţ candidat la funcţia de Prim-ministru
Nicolae Timofti l-a desemnat pe Valeriu Streleţ candidat la funcţia de Prim-ministru - Sputnik Moldova
Abonare
Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a acceptat să-l desemneze pe Valeriu Streleţ drept candidat la funcţia de Prim-ministru al Republicii Moldova.

CHIŞINĂU, 27 iul – Sputnik. După consultările de luni seară cu liderii partidelor din alianţă, Timofti a anunţat în faţa presei că va înainta candidatura lui Valeriu Streleţ la funcţia de şef al Guvernului. Acesta a remarcat faptul că Streleţ „are experienţă de viaţă” şi „experienţă în treburile statale”.

Valeriu Streleţ - Sputnik Moldova
Politică
I-a venit rândul lui Valeriu Streleţ?

„Cred că o să îndeplinească această datorie, mai ales în condiţiile dificile în care suntem cu toţii. Sperăm că-şi va forma o echipă ce va şti să gestioneze eficient treburile statului, să rezolve cele mai stringente probleme, să fie o corelaţie între posibilităţile cetăţeanului de a achita facturile, care vor creşte”, a spus Preşedintele.

Totodată, acesta a comentat şi iniţiativa alianţei referitoare la revizuirea Constituţiei. În opinia lui Timofti, modificarea acesteia în vederea simplificării procedurii de alegere a preşedintelui şi evitării blocajelor este necesară. Recomandarea lui Timofti a fost ca Legea Supremă să fie revizuită în Parlament.

La rândul său, Valeriu Streleţ a menţionat că dacă va primi votul de încredere al Parlamentului, noul Guvern îşi va începe activitatea cu o solicitare către FMI, în vederea aprobării unui nou program de cooperare, pentru ca în felul acesta şi ceilalţi parteneri ai Republicii Moldova să fie siguri de stabilitatea din ţară. Streleţ a mai promis să se implice în soluţionarea problemelor din sectorul financiar-bancar, dar şi să gestioneze aspectele legate de scumpirile inevitabile la gaze şi energia electrică. Totodată, Parlamentul va trebui, potrivit lui Streleţ, să organizeze audieri pentru verificarea metodologiei de formare a preţurilor. de asemenea, vor trebui să fie aprobate compensaţii nominative pentru categoriile socialmente vulnerabile.

 

Fluxul de știri
0