Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Starea supraviețuitorilor accidentului de lângă Horeşti este critică

© Sputnik / DSEaccident
accident - Sputnik Moldova
Abonare
Inspectoratul de Poliție din Ialoveni urmează să stabilească vina conducătorilor auto ale căror automobile, la momentul producerii accidentului, staționau pe partea carosabilă a șoselei lângă satul Horești.

CHIȘINĂU, 27 iul – Sputnik. Două victime ale tragicului accident rutier, produs pe traseul Chișinău – Cimișlia, care a răpit viața a cinci persoane, continuă să rămână spitalizate. Medicii sunt rezervați în privința evoluţiei stării acestora.

дтп - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Tragedie pe traseul Chișinău-Cimișlia: cinci oameni au decedat

Raliul ilegal de pe traseul Chișinău – Cimișlia din noaptea de sâmbătă spre duminică a finalizat cu un accident înfiorător: cinci persoane au decedat în urma ciocnirii unui automobil de marca BMW cu un microautobuz care transporta pepeni verzi. Incidentul s-a produs nu departe de satul Horești din raionul Ialoveni. Dintre cele trei victime rămase în viață, două au fost spitalizate.

Romeo Șcerbina, secretarul de presă al Centrului Naţional Ştiinţifico-Practic de Medicină Urgentă (CNŞPMU), a precizat luni pentru corespondentul Sputnik-Moldova că unul dintre pacienți, în vârstă de 36 de ani, are o traumă cranio-cerebrală și fractură bilaterală a cutiei toracice. În prezent acesta se află în stare de inconștiență. Deocamdată, nu s-a pus problema unei intervenții chirurgicale. Nici de perspective încă nu se poate vorbi. Au trecut doar ceva mai mult de 24 de ore de la accident, trebuie să urmărim evoluția stării bolnavului. Totul se poate schimba de la o oră la alta, a precizat Șcerbina.

Cel de-al doilea bărbat internat are 25 de ani, iar starea lui este de gravitate medie.

Inspectoratul de Poliție din Ialoveni urmează să stabilească vina conducătorilor auto ale căror automobile, la momentul producerii accidentului, staționau pe partea carosabilă a traseului.

Ancheta va demonstra dacă mașinile erau, pur și simplu, parcate, se deplasau sau dacă participau la un raliu ilegal, a declarat pentru corespondentul Sputnik-Moldova Diana Fetco, secretarul de presă al Inspectoratului Național de Patrulare, subliniind că toți cei aflați la fața locului în momentul accidentului figurează acum ca martori în dosar.

Din ianuarie și până în iunie 2015, în Moldova și-au pierdut viața în accidente rutiere 129 de persoane, iar 1348 s-au ales cu traume de diferită gravitate. Conform statisticii, fiecare al treilea accident are loc în municipiul Chișinău.

Fluxul de știri
0