Asupra misiunii OSCE au fost trase focuri de armă lângă Lugansk

© Sputnik / Сергей Аверин / Accesați arhiva multimediaОБСЕ проконтролировало места отвода артиллерии в Донецкой области
ОБСЕ проконтролировало места отвода артиллерии в Донецкой области - Sputnik Moldova
Abonare
Combatanții și forțele armate ucrainene se acuză reciproc de cele întâmplate.

CHIȘINĂU, 27 iul – Sputnik. Incidentul produs în regiunea Lugansk, unde au fost trase focuri de armă asupra observatorilor misiunii OSCE, va fi cercetat minuțios, a declarat Alexander Hughes, şeful adjunct al misiunii de monitorizare a organizației internaționale în Ucraina, citat de RIA Novosti.

În ajun, delegația OSCE în frunte cu Tony Frisch, coordonatorul subgrupului pe probleme umanitare al grupului de contact pentru reglementarea situației din Donbas, a nimerit sub un tir de focuri în zona orașului Sciastie.

Luni, administrația regională din Lugansk a declarat că asupra observatorilor s-a tras din direcția combatanților, adăugând că, drept urmare, au fost răniți patru ostași ai armatei ucrainene.

Anterior, reprezentanții autoproclamatei republici populare Lugansk i-au învinuit pe militarii ucraineni de producerea acestui incident.

Potrivit datelor ONU, circa 6,5 mii de persoane au devenit victime ale conflictului armat din estul Ucrainei. Problema reglementării situației din Donbas este discutată inclusiv în cadrul întrevederilor de la Minsk cu grupul de contact care, din în septembrie 2014, a adoptat deja trei documente privind reglementarea pașilor de reglementare a conflictului.

 

Fluxul de știri
0