Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Artiștii despre interzicerea concertului lui Timati la Odesa

© фото из личного архива группы LumeГруппа Lume
Группа Lume - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernatorul regiunii Odesa, Mihail Saakașvili, a avertizat că nu-i va permite rapperului Timati să concerteze în Ucraina. O cunoscută interpretă din Moldova este sigură că jocurile politice și activitatea artistică sunt „două lucruri incompatibile”.

„Asemenea decizii sunt neadecvate. Nu se cade să încurci creația cu politica. Un adevărat artist dăruiește publicului emoții și activitatea lui nu trebuie legată de vreun context politic. Dacă cinovnicii caută să-i interzică unui anumit interpret să iasă în scenă, înseamnă că le este frică de ceva”, a menționat Irina Tarasiuk.

Mihail Saakașvili, argumentându-și decizia de a suspenda concertul lui Timati,  a scris pe Facebook că cei care compară cu narcomania tendința Ucrainei spre libertate și independență nu au ce căuta pe scenele din această țară.

Reacția raperului nu s-a lăsat așteptată:

„Am citit de dimineață pe Facebook și Twitter acest mesaj al lui Saakașvili în care personajul menționat le recomandă insistent orășenilor să nu vină la concertul meu, iar grănicerilor să nu-mi permită intrarea pe teritoriul orașului Odesa. Nici o problemă, eu nu voi susține acest concert, pentru a nu-l bucura pe M. Saakașvili cu un nou motiv de provocare. Dar merită oare să fie luate în serios vorbele unui politician care și-a jefuit propria țară, dat în urmărire federală și izgonit de poporul său?! Dacă e să te gândești bine, candidatura nu este cu nimic mai bună decât cea a președintelui precedent. Iubesc Odesa, ca și Ucraina în general; pur și simplu, s-a întâmplat să ajungem cu toţii prizonierii unor circumstanțe care, cu părere de rău, ne împiedică să ne vedem mai des”, a scris Timati.

 

 

Fluxul de știri
0