Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

O masă rotundă în problema hepatitelor va avea loc la Chișinău

© Sputnik / Антон Денисов / Accesați arhiva multimediaЗабор крови для исследования на наличе инфекций
Забор крови для исследования на наличе инфекций - Sputnik Moldova
Abonare
În Moldova, numărul de oameni care suferă de diverse forme de hepatită depășește 35 de mii.

HIȘINĂU, 27 iul – Sputnik. Asociația Obștească ”HEPAVIT”, Compania ”Vitapharm-Com” și Centrul Medical Consultativ „Lacteia”, în parteneriat cu portalul pentru femei www.thewoman.md, vor desfăşura un şir de acţiuni de Ziua Mondială de Luptă împotriva Hepatitei, marcată în toată lumea în data de 28 iulie.

Cu această ocazie, la Chişinău va fi organizată o masă rotundă cu genericul „Promovarea modului sănătos de viață și mecanismele de prevenire a hepatitelor virale” și o conferință de presă, la care vor participa medici, specialiști din R. Moldova și România, reprezentanți ai direcțiilor de profil.

Evenimentul va fi precedat de o acţiune de informare a populaţiei asupra riscurilor infectării cu virusurile hepatice A, B, C, D, E şi a problematicii afecţiunilor hepatice.

Reprezentații mass-media sunt invitați în data de 28 iulie 2015, la ora 15.00, pe adresa: str. Vlaicu Pârcălab 2, sediul Centrului Medical Consultativ „Lacteia”, unde va avea loc Masa Rotundă, iar începând cu ora 17.30 — în Parcul Central „Ștefan cel Mare și Sfânt”, pe Aleea Clasicilor – pentru acțiunea de informare și distribuire a materialelor privind afecțiunile hepatice.

Pentru R. Moldova, statisticile oficiale sunt extrem de îngrijorătoare. Numărul persoanelor infectate cu hepatite virale depășește 35.000 de bolnavi.

Fluxul de știri
0