Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Reprezentanta Moldovei a ocupat locul I la festivalul ”Meikin Asia”

© Sputnik / ТАБЫЛДЫ КАДЫРБЕКОВФестиваль "Мейкин Азия"
Фестиваль Мейкин Азия - Sputnik Moldova
Abonare
La Festivalul Internațional ”Meikin Asia” au participat concurenți din 20 de țări ale Europei și Asiei.

CHIȘINĂU, 27 iul – Sputnik. Interpreta Lidia Isac, care a reprezentat Moldova la festivalul ”Meikin Asia”, a ocupat locul I, a declarat pentru Sputnik Moldova producătorul interpretei, Serghei Orlov.

”Meikin Asia„ este un concurs internațional al interpreților de estradă, care aspiră la titlul de concurs anual de muzică uşoară pe continentul asiatic. Concursul are loc tradițional în incinta  centrului cultural ”Ruh Ordo”, pe malul lacului Issîk-Kul, numit şi perla Kîrgîzstanului”.

După cum a comunicat interlocutorul reporterului agenției, în prima zi de concurs, reprezentanta Moldovei a interpretat un cântec în limba maternă, ”Te iubeam”, un şlagăr al interpretei române Oana Sârbu, iar în ziua a doua – piesa ”Rhythm inside” a artistului belgian Loic Nottet. ”Spectatorii au primit-o călduros și au răsplătit-o cu multe aplauze! În total, au participat 24 de interpreți din 20 de țări. Acesta este unul dintre cele mai importante festivaluri din Asia. Issîk-Kul este minunat!”, a menţionat Orlov într-un interviu exclusiv pentru Sputnik Moldova.

”Aici sunt de toate – minunatul lac Issîk-Kul, munți înalți și un popor foarte ospitalier. Festivalurile de acest gen sunt, pur și simplu, obligate să atragă turiștii și să constituie un brand de țară”, a declarat Orlov anterior pentru agenția Sputnik Kîrgîzstan.

Producătorul a remarcat că organizarea festivalului a fost foarte bună, menţionând totodată şi zona geografică extinsă pe care a cuprins-o festival.

Locul întâi l-au împărțit interpretele Lidia Isac și Roza Kaarapetean din Armenia. Locul II – Adilet Azimov din Kîrgîzstan și Nikolai Manolov din Bulgaria.

Pe locul III s-au plasat Iașar Iusubov din Azerbaidjan, Șohruh Iunusov din Tagikistan și Mukambet Aksai din Kîrgîzstan.

Premiul special al juriului le-a fost înmânat concurenților din Tatarstan, Aidar Suleimanov, și Bolotbekkîzî Ak-Moor din Kărgâzstan.

Partenerul informațional internațional al concursului  ”Meikin Asia” a fost AIȘ ”Sputnik Kîrgîzstan”.

 

Fluxul de știri
0