Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Doi angajaţi ai unui restaurant furau banii de pe cardurile clienţilor

© Sputnik / Rodion Procabani
bani - Sputnik Moldova
Abonare
Chelnerul şi barmanul unui local din capitală au fost trimişi în judecată pentru sustragerea banilor de pe cardurile clienţilor

CHIŞINĂU, 27 iul – Sputnik. Doi angajaţi ai unui restaurant din centrul capitalei vor fi judecaţi pentru sustragerea ilegală a banilor de pe cardurile clienţilor localului.

Temei pentru pornirea procesului penal au servit sesizările mai multor bănci comerciale, clienţii cărora reclamau dispariţia banilor de pe carduri. Procurorii au stabilit că, atunci când clienţii localului transmiteau chelnerului cardurile bancare pentru achitare, acesta, împreună cu barmanul, copiau datele de pe carduri, pe care ulterior le utilizau la efectuarea diferitor tranzacţii on-line.

Inculpaţii au prejudiciat 8 clienţi ai localului, printre care şi cetăţeni străini, cu banii cărora au efectuat peste 100 de plăţi on-line pentru jocurile electronice, din care circa 70 de tranzacţii au fost ulterior anulate din motive independente de voinţa făptuitorilor.

În urma acţiunilor ilegale ale învinuiţilor, clienţii restaurantului au fost prejudiciaţi cu peste 38 de mii de lei, iar potrivit datelor obţinute de procurori, cei doi intenţionau să le cauzeze acestora un prejudiciu în mărime de peste 190 de mii de lei.

Chelnerul de 28 de ani şi barmanul de 18 ani sunt locuitori ai capitalei şi au fost cercetaţi în stare de libertate. 

 

Fluxul de știri
0