Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Grecia s-a aflat de două ori la un pas de ieşirea din Zona Euro

© SputnikGriechenlands Finanzminister Janis Varoufakis
Griechenlands Finanzminister Janis Varoufakis - Sputnik Moldova
Abonare
Varufakis a afirmat Grecia s-a aflat de două ori la un pas de ieşirea din Zona Euro.

CHIŞINĂU, 24 iul – Sputnik. Fostul ministru de finanţe al Greciei, Yannis Varufakis, a declarat într-un interviu pentru postul german ZDF că ţara sa s-a aflat de două ori la un pas de ieşirea din Zona Euro, însă a reuşit să ajungă la anumite înţelegeri cu creditorii internaţionali, chiar dacă nu în acele condiţii pe care şi le-a dorit.

„Grecia s-a aflat de două ori la un pas de ieşirea din Zona Euro – în vara anului 2012 şi în vara anului 2015. Această decizie era promovată şi Dr. Schaeuble a fost printre acele figuri de frunte care dorea excluderea grecilor din Zona Euro. Noi am fost un instrument prin intermediul căruia ei doreau să menţină alte naţiuni mândre ale Europei”, — a spus Varufakis.

Varufakis a mai menţionat că nu îl consideră pe ministrul de Finanţe al RFG, Wolfgang Schaeuble, „drept cel mai mare duşman al său”.

„Cel mai mare duşman al meu este criza datoriilor, care îmi distruge ţara şi face imposibilă pentru noi achitarea datoriilor, inclusiv către Germania”, a declarat Varufakis, adăugând că motivul pentru care nu s-a ajuns la o înţelegere decentă „nu a fost faptul că noi (grecii) am comis vreo greşeală, ci că partenerii noştri la negocieri nu intenţionau să ne propună un acord decent”.

 

Fluxul de știri
0