Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Le Figaro: Deputaţii francezi au fost îndemnaţi să nu viziteze Crimeea

© Sputnik / Aleksandra Masaltseva / Accesați arhiva multimediaЗарубежные страны. Франция
Зарубежные страны. Франция - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit ziarului francez, preşedintele Senatului Franţei şi şeful Adunării Naţionale au încercat să convingă deputaţii să nu meargă în deplasare în Crimeea.

CHIŞINĂU, 24 iul – Sputnik. Autorităţile le-au recomandat arlamentarilor francezi să se abţină de la deplasarea în peninsula Crimeea, informează ziarul Le Figaro. Lor li s-a interzis să utilizeze mijloacele Adunării şi să acţioneze în numele acesteia, informează RIA Novosti.

Aşa cum scrie publicaţia, cu referire la declaraţiile şefului MAE al Franţei, Laurent Fabius, iniţial în Crimeea urmau să se deplaseze zece parlamentari. Era planificat, de asemenea, ca acestora să li se alăture şi senatorii Yves Pozzo di Borgo şi Joel Gario-Meyam. Însă, potrivit lui Fabius, intervenţia preşedintelui Senatului Franţei, Gerard Larcher, care a încercat să-i convingă să nu meargă în această deplasare, a avut efect.

Totodată, ziarul menţionează că efectul intervenţie şefului Adunării Naţionale a Franţei, Claude Bartolona, asupra deputaţilor nu a avut acelaşi succes. În scrisoarea către Laurent Fabius, Bartolona a subliniat că deputaţii nu vor putea utiliza mijloacele Adunării în timpul vizitei şi nici nu vor vorbi în numele acesteia.

Le Figaro subliniază că şeful MAE francez are o atitudine ostilă faţă de vizita deputaţilor în Crimeea. Ministrul a declarat că este şocat de această deplasare şi a subliniat că aceasta este o încălcare a dreptului internaţional.

Fluxul de știri
0