Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

La Bălți se va discuta despre tradiții și inovație în filologie

© Sputnik / Илья Питалев / Accesați arhiva multimediaЕГЭ по русскому языку
ЕГЭ по русскому языку - Sputnik Moldova
Abonare
Conferința va avea loc la 27octombrie și va fi consacrată celei de-a 70-a aniversări a catedrei de slavistică de la Universitatea din Bălți Alecu Russo.

CHIȘINĂU, 24 iul – Sputnik. Societatea profesorilor de limba și literatura rusă din Moldova planifică organizarea unei Conferințe Științifice Internaționale ”Tradiții și inovație în cercetările filologice” la Bălți, transmite Sputnik Moldova, cu trimitere la serviciul de presă al Centrului Rus de Știință și Cultură din Moldova.

Evenimentul va avea loc la 27 octombrie și este dedicat aniversării a 70-a a catedrei de slavistică a Universității de Stat din Bălți Alecu Russo.

Conferința va fi organizează sub egida Asociației Internaționale a profesorilor de limbă și literatură rusă.

Participanții vor aborda problemele actuale ale filologiei, dar și tehnologiile utilizate în domeniul umanitar. Savanții și profesorii vor vorbi despre dialogul dintre diverse culturi și din societatea multiculturală.

La Conferință se planifică și organizarea unei Mese rotunde la care se va discuta despre ”Limba și literatura rusă în sistemul de educație al RM”.

Limbile de lucru ale reunirii sunt rusa, ucraineana și româna.

Sunt invitați să participe la Conferință profesori universitari, cercetători științifici, doctoranzi, profesori de la școli.

 

Fluxul de știri
0