Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Financial Times: disputa Ucrainei cu creditorii, într-o etapă decisivă

© Sputnik / Mikhail Voskresenskiy / Accesați arhiva multimediaКиев накануне выборов
Киев накануне выборов - Sputnik Moldova
Abonare
Ucraina ar putea declara moratoriu la achitarea datoriei de stat, pe fundalul refuzului creditorilor de a restructura datoriile şi a ameninţării default-ului.

CHIŞINĂU, 24 iul – Sputnik. Însă acest pas va submina încrederea pentru Kiev din partea investitorilor şi va îngreuna accederea de mai departe pe piaţă, scrie The Financial Times, potrivit RIA Novosti.

Va construi Ucraina la hotar cu Rusia un nou zid al Germaniei? - Sputnik Moldova
SUA: Ucraina să facă sacrificii pentru restructurarea datoriei

Opoziţia dintre Ucraina şi creditorii internaţionali, care a durat câteva luni, a trecut într-o etapă hotărâtoare – în timpul apropiat Kievul va fi nevoit să ia decizia privind achitarea următoarei tranşe a datoriei de stat, fie să anunţe default-ul, scrie The Financial Times.

Detonatorul ar putea să fi următoarea plată, în mărime de 120 de milioane de dolari, pe care autorităţile ucrainene, care până la acest moment au încercat fără succes să se înţeleagă cu creditorii privind restructurarea datoriei, trebuie să o achite vineri, aminteşte publicaţia.

„Dacă nu se va ajunge la un acord cu creditorii, situaţia economică se va înrăutăţi şi planul occidental de salvare nu va funcţiona”, — scrie FT, citând opinia principalului economist pentru Ucraina al Bank of America Merrill Lynch, Vadim Hramov.


Fluxul de știri
0