Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

La Briceni temperatura a atins cote maxime

© Sputnik / Grigory Sysoev / Accesați arhiva multimediaЖара
Жара - Sputnik Moldova
Abonare
Temperatura medie a aerului la Briceni este cu doar 0,1 grade mai mică decât indicele-record.

Chișinău, 24 iul – Sputnik. Potrivit datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat al RM, pe data de 23 iulie în raionul Briceni temperatura medie a aerului era de +26,5 grade Celsius, cu doar 0,1 grade mai mică decât indicele-record înregistrat.

În această vară, temperatura medie în nordul țării este de +19,5 grade. Recordul minim înregistrat în această zi este de +12,1 grade.

În celelalte raioane ale țării, indicii temperaturilor medii deocamdată nu se apropie de cei record. În ajun, la Chișinău temperatura medie a fost de +28,9 grade (valoarea record a fost de +31,3 grade), iar la Cahul s-au înregistrat +27,3 grade (recordul fiind de 32,3 grade).

De la începutul lunii iunie, în Moldova a fost declarat pentru a treia oară cod portocaliu de caniculă. Avertizarea este valabilă de la 22 până la 27 iulie. Pe 24 iulie, maximele termice vor atinge 33 – 35 grade, iar pe 25 – 27 iulie valorile temperaturii se vor ridica până la 36 – 38 de grade.

Fluxul de știri
0