Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un fost vicecomisar de poliţie, condamnat la 4 ani de închisoare

© Sputnik / Denis Voronin Авария
Авария - Sputnik Moldova
Abonare
Fostul vicecomisar de Călăraşi, condamnat la 4 ani de închisoare, a pledat nevinovat.

CHIŞINĂU, 23 iul – Sputnik. Procuratura anunţă că fostul vicecomisar de Călăraşi a fost condamnat la 4 ani de închisoare pentru că ar fi provocat un accident soldat cu decesul unui alt poliţist.

Fostul vicecomisar a fost luat sub strajă chiar în sala de judecată. El a susţinut pe parcursul întregului proces că este nevinovat. Totuşi, procurorii au convins instanţa, cu probe incontestabile, că acesta a condus un mijloc de transport în stare de ebrietate şi a provocat un accident soldat cu decesul unui alt poliţist. Cazul a avut loc pe 27 octombrie 2009, pe traseul Ungheni – Chişinău, la ieşirea din satul Corneşti. Cei doi colaboratori de poliţie se deplasau cu automobilul de serviciu. Din materialele acumulate de procurori rezultă că în seara acelei zile vicecomisarul conducea în stare de ebrietate automobilul de serviciu de model „Lada Calina”, avându-l ca pasager pe un ofiţer din subordine. Acesta a pierdut controlul automobilului, a derapat, după care s-a izbit de clădirea fostei Staţii de Pompare a Apei din satul Corneşti, raionul Ungheni. În rezultatul accidentului, pasagerul a decedat pe loc.

Îndată după producerea accidentului, vicecomisarul a fost dus la spitalul raional pentru a fi supus testului de alcoolemie, examenului medical şi prelevării probelor biologice. Acesta s-a eschivat cu rea-voinţă de la prescripţiile legale, părăsind spitalul. Potrivit procurorilor, deşi au fost acumulate probe incontestabile care indicau asupra vinovăţiei vicecomisarului, confirmate şi prin declaraţiile martorilor, acesta insistă că nu el s-ar fi aflat la volan în acea noapte tragediei, ci ofiţerul decedat.

În anul 2011, Judecătoria Ungheni l-a condamnat pe fostul vicecomisar la o pedeapsă nonprivativă de libertate, iar procurorii au contestat sentinţa, considerând-o ilegală. Astfel, Curtea de Apel Bălţi a admis recent apelul procurorilor, a casat sentinţa primei instanţe şi a pronunţat o nouă hotărâre, prin care inculpatul a fost condamnat la 4 ani închisoare cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de 4 ani, fiind luat sub strajă din sala de judecată. Inculpatul urmează să achite succesorilor părţii vătămate un prejudiciu moral în sumă de 100 mii lei şi cheltuielile de judecată în sumă de 18 mii lei.

Fluxul de știri
0