Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Actorul Mihai Volontir, internat în stare gravă la spitalul din Bălţi

© Sputnik / Владимир Родионов / Accesați arhiva multimediaМихай (Михаил) Ермолаевич Волонтир
Михай (Михаил) Ермолаевич Волонтир - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit medicilor, Mihai Volontir este în stare grea, dar stabilă.

 

CHIȘINĂU, 23 iul – Sputnik. Nicolai Kostârkin. Cunoscutul actor Mihai Volontir se află în stare critică la Spitalul municipal din Bălți unde a fost internat vinerea trecută.

Potrivit lui Axentie Vețu, șeful secției reanimare la Spitalul municipal Bălți, starea actorului este gravă, dar stabilă. Este vorba despre acutizarea mai multor maladii cronice şi, la momentul dat, are nevoie de îngrijiri medicale în condiţii de spital. Probabil va fi transferat în secția terapie intensivă, la Spitalul Republican din Chișinău.

Medicul a mai  comunicat că actorul este conștient, dar comunică cu dificultate.

În martie, Mihai Volontir a împlinit 81 de ani. În ultima perioadă el a suportat câteva operații. Chiar dacă nu s-a simțit prea bine, actorul a continuat să lucreze la Teatrul Național ”Vasile Alecsandri” din Bălți.

Corespondentul de la „Sputnik-Moldova” a sunat și la cei de acasă ai actorului. I-a răspuns o voce de femeie care i-a spus că Mihai Volontir se simte bine, după care a închis telefonul.

„Sputnik-Moldova” va urmări evoluția stării de sănătate a talentatului actor.

Mihai Volontir s-a născut în satul Glinjeni din raionul Șoldănești. A absolvit școala pedagogică din Orhei. Începând cu anul 1957, face parte din trupa Teatrului Muzical-Dramatic (în prezent Teatrul Național) din Bălți. Pe scena acestui teatru a evoluat în peste 120 de roluri principale.

A debutat în 1967 în cinematografie în comedia ecranizată „Chirița în Iași” după piesa lui V. Alecsandri. Cele mai cunoscute filme în care s-a produs sunt „Dimitrie Cantemir”, serialele „Țiganul” și „Întoarcerea lui Budulai”.

Mihai Volontir are în palmares titlurile de Artist al Poporului din RSSM, Artist al Poporului din URSS, laureat al Premiului de Stat al RSSM, Premiului de Stat al RSFSR „Frații Vasiliev”, cavaler al Ordinului Republicii Moldova ș. a. A fost desemnat ca cel mai bun actor al secolului XX în cinematografia moldovenească (versiunea Academiei de Științe a Moldovei).

A fost membru al Uniunii Cinematografiștilor din URSS, deputat în Sovietul Suprem al RSSM de legislatura a XII.

Este căsătorit, are o fiică și o nepoată.

 

 

 

 

Fluxul de știri
0