Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Negocierile cu privire la crearea AIE-3 au fost complicate

© Sputnik MoldovaDeclaratii dupa semnarea acordului de constituire a aliantei
Declaratii dupa semnarea acordului de constituire a aliantei - Sputnik Moldova
Abonare
Liderii PLDM, PD şi PL au făcut declaraţii după semnarea Acordului de constituire a AIE-3.

CHIŞINĂU, 23 iul – Sputnik. Liderul PLDM, Vlad Filat, a declarat joi că negocierile care au dus la crearea unei noi alianţe dintre PLDM, PD şi PL au fost complicate. 

Lupu, Filat, Ghimpu, AIE3 - Sputnik Moldova
Republica Moldova
PLDM, PD şi PL semnează la ora 14.00 Acordul noii alianţe

Liderii PLDM, PD şi PL au semnat, joi, Acordul politic de constituire a Alianţei pentru Integrare Europeană-3.

„Acordul reprezintă un proces de negocieri deloc uşor. Dincolo de prezent şi viitor, avem şi trecut în care au fost lucruri complicate şi puţin plăcute, dar în procesul de negocieri la bază au stat lucrurile bune pe care le-am făcut împreună”, a declarat Filat.

Liderul PLDM a menţionat că în faţa alianţei stă sarcina de  a înfăptui reformele promise, în special cea din domeniul justiţiei.

Preşedintele democraţilor, Marian Lupu, a declarat că reformele trebuie să fie simţite de fiecare cetăţean.

„Trebuie să asigurăm o guvernare bună care să dea rezultate. Cred că toate cele trei partide au dat dovadă de înţelepciune şi pragmatism. Credem că această formulă este unica posibilă pentru ţara noastră”, a menţionat Lupu.

„AIE-3 are o cauză în jurul căreia a fost constituită şi această cauză se numeşte integrarea europeană”, a continuat liderul democraţilor.

La rândul său, liberalul Mihai Ghimpu a adăugat că „semnarea acordului înseamnă garanţie pentru continuarea cursului european, fără de care nu avem viitor”.

AIE —3 va avea în Parlament 52 de mandate. 


Fluxul de știri
0