Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Premierul Israelului speră „să îmbunătăţească” acordul cu Iranul

© Sputnik / Vladimir Astapkovich / Accesați arhiva multimediaФлаг Израиля
Флаг Израиля - Sputnik Moldova
Abonare
O tranzacţie în condiţii mai bune ar presupune existenţa unei legături între ridicării sancţiunilor impuse Iranului şi reducerea infrastructurii sale nucleare.

CHIŞINĂU, 23 iul – Sputnik. Prim-ministrul Israelului, Benjamin Netanyahu., a declarat că el consideră posibilă obţinerea unei „îmbunătăţiri” a condiţiilor acordului nuclear cu Iranul, pe care îl numeşte însă „o greşeală istorică” a comunităţii internaţionale, informează Sputnik Moldova cu referire la RIA Novocti.

Şeful Cabinetului, care a promis anterior că va acţiona prin intermediul majorităţii republicane din Congresul SUA, aflate în opoziţie faţă de  Barack Obama, cheamă să fie introduse în acord cerinţe privind demontarea celor mai problematice obiecte industriale din domeniul atomic al Iranului şi „deradicalizarea” politicii sale externe.

„O tranzacţie în condiţii mai bune ar presupune existenţa unei legături între ridicarea sancţiunilor impuse Iranului şi reducerea infrastructurii sale nucleare… încetarea agresiunii iraniene şi a terorismului. Este o alternativă reală”, — a opinat Netanyahu.

Fluxul de știri
0