Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Un dicționar moldo-rus va fi pus la dispoziția migranților în FR

© Sputnik / Павел Лисицын / Accesați arhiva multimediaСдача экзаменов в центре тестирования мигрантов
Сдача экзаменов в центре тестирования мигрантов - Sputnik Moldova
Abonare
Pentru a obține permisiunea de a munci în Rusia, solicitanții trebuie să susțină un examen complex care prevede cunoașterea limbii ruse, a istoriei și legislației FR.

CHIȘINĂU, 23 iul – Sputnik. În Rusia va fi editat un dicționar moldo-rus de termeni speciali, care le va fi de ajutor migranților din RM la susținerea examenului complex, a transmis joi pentru mass-media ruseşti Angela Doljikova, prorector pentru activitatea cu studenții străini la Universitatea Prietenia Popoarelor din FR.

Potrivit acesteia, pentru a veni în ajutorul migranților la susținerea examenului complex, au fost editate până în prezent dicționare speciale care conțin termeni juridici, din domeniul istoriei și  culturologiei cu traducere în limbile lor materne. La momentul de față, astfel de dicționare au apărut în limbile tadjică, turcă, coreeană, kârgâză și vietnameză. Pe viitor vor fi editate dicționare pentru persoanele sosite la muncă în FR din China, Uzbekistan, Moldova și Armenia.

Fluxul de știri
0