Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Lupu: săptămâna viitoare Parlamentul urmează să voteze Guvernul

© Sputnik / Ruslan Schalapuda / Accesați arhiva multimediaМариан Лупу
Мариан Лупу - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele PDM a declarat că este desemnată deja o candidatură pentru postul de premier și că a fost discutată candidatura pentru funcția de spicher și a celui de-al doilea vicespicher.

CHIȘINĂU, 22 iul – Sputnik. Președintele  PDM, Marian Lupu, a declarat, la sfârșitul ultimei runde de negocieri cu liderii și reprezentanții PLDM și PL, că noul Guvern va fi aprobat săptămâna viitoare.

Vlad Filat - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Filat: PLDM a propus o candidatură potrivită pentru funcția de premier

El a subliniat că joi urmează să fie semnat acordul, iar săptămâna viitoare Parlamentul trebuie să voteze Guvernul. Fiecare partid și-a prezentat numele candidaților pentru funcțiile de miniștri, însă nu pentru toate. Fiecare mai are câte 1 – 2 funcții vacante. Procesul va fi definitivat joi.

Lupu a mai afirmat că există deja o candidatură la postul de prim-ministru și că a fost discutată funcția de spicher și cea pentru un al doilea vicespicher. Democratul a mai adăugat că în textul Acordului alianței se pun ultimele virgule și se lucrează asupra stilisticii.

Liderul PL, Mihai Ghimpu, a declarat la rândul său că pe parcursul negocierilor părțile au ajuns la înţelegerea că reprezentanții PL vor conduce ministerele Transporturilor, Mediului, Apărării și Educației.

Fluxul de știri
0