Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

MTIC insistă pe schimbarea permiselor de conducere de tip vechi

© Sputnik / Григорий Сысоев / Accesați arhiva multimediaВыделенная полоса
Выделенная полоса - Sputnik Moldova
Abonare
MTIC reiterează recomandarea de preschimbare a permiselor de tip vechi în cazul traficului internațional.

CHIŞINĂU, 22 iul – Sputnik. Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor (MTIC) precizează că permisele de conducere de tip vechi, aprobate în 1995, rămân valabile și pot fi folosite nestingherit pe teritoriul Republicii Moldova. În cazul traficului internațional, se recomandă schimbarea permisului de conducere de tip vechi pe cel de model nou, aprobat în 2008. 

Въезд в Кишинев - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Permisele de conducere din 1995, nevalabile în traficul internaţional

În conformitate cu o directivă a Parlamentului și Consiliului Europei privind permisul de conducere, acest document are termen de valabilitate, pe când permisul de conducere de model vechi nu are indicat acest termen.

Potrivit MTIC, „recomandarea de preschimbare a permiselor de tip vechi este urmare a adresărilor din partea cetățenilor Republicii Moldova transmise direct și prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene”.

„Conform datelor MAEIE și ale ÎS ”Registru”, sesizări despre apariția unor probleme în utilizarea permiselor de conducere de tip vechi au fost înregistrate în Italia, unde cetățenii Republicii Moldova au fost amendați conform legislației statului gazdă. Pentru prevenirea acestor situații, MTIC reiterează recomandarea de utilizare a permisului de conducere de model nou, anul 2008, în cazul traficului internațional”, se spune în comunicatul ministerului.

Procedura de schimbare a permisului nu necesită susținerea repetată a examenului auto. 


Fluxul de știri
0