Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Instituţiile guvernamentale în regim „stand by” pe timp de caniculă

Abonare
Prim-ministrul interimar, Natalia Gherman, a solicitat instituțiilor responsabile să fie pregătite pentru a face față codului portocaliu de caniculă.

CHIŞINĂU, 22 iul – Sputnik. Premierul interimar Natalia Gherman a cerut Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Sănătății și instituțiilor responsabile să se mobilizeze și să acorde ajutorul necesar persoanelor pe timp de caniculă. Gherman a făcut apel către mass-media să informeze cetățenii despre recomandările specialiștilor pe timp de caniculă.

Жара в Москве - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Din nou vreme toridă în Moldova. Cod portocaliu de caniculă

„În mod deosebit, să fie amplu mediatizate recomandările pentru prevenirea apariției îmbolnăvirilor în rândul copiilor din grădințe și tabere de vară”, a declarat Gherman.

 Şeful Guvernului interimar a atenționat reprezentanții Departamentului Situațiilor Excepționale să reacţoineze promt în zilele de caniculă.

 În 9 localități din țară au fost amenajate 16 corturi medicale anticaniculă. Punctele de reabilitare funcţionează pe parcursul zilelor cu temperaturi ridicate, în intervalul orelor 12.00 — 18.00.

 De asemenea, instituțiile medicale, inclusiv secțiile de boli infecțioase, sunt pregătite să facă față numărului mare de persoane care au nevoie de ajutor medical de urgență în perioada caniculei.

Meteorologii au instituit cod portocaliu de caniculă. În intervalul 22-27 iulie temperatura maximă a aerului în majoritatea raioanelor va atinge valori de 33-35 grade Celsius, iar pe 25-27 iulie – de 36-38 grade Celsius.

 

 

Fluxul de știri
0