Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

MF: agricultura va fi subvenţionată în limita mijloacelor disponibile

© Sputnik MoldovaComisia parlamentară agricultură şi industrie alimentară
Comisia parlamentară agricultură şi industrie alimentară - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit ministerului Finanţelor, prioritate va avea plata pensiilor şi salariilor, iar agricultura va fi subvenţionată în limita mijloacelor disponibile.

CHIŞINĂU, 22 iul – Sputnik. Autorităţile au decis să aloce peste 60 de milioane de lei pentru subvenţionarea agriculturii. Dar aceşti bani vor fi acordaţi în măsura în care vor exista mijloace disponibile, a menţionat Ministerul Finanţelor (MF) într-un răspuns la o solicitare din partea Comisiei parlamentare agricultură şi industrie alimentară.

Potrivit răspunsului ministerului Finanţelor, „prioritate va avea plata pensiilor şi salariilor”. Totodată, instituţia a precizat că statul va subvenţiona agricultura pe măsura acumulării mijloacelor băneşti în bugetul de stat.

Anatol Arapu, ministrul Finanţelor al RM - Sputnik Moldova
Societate
Am renunţat la alte cheltuieli, ca să plătim pensii şi salarii - Arapu

Anterior, ministerul Finanţelor le-a recomandat instituţiilor de stat să renunţe la o serie de achiziţii şi să nu efectueze nici un fel de plăţi în avans.

Potrivit ministrului Anatol Arapu, acumulările în bugetul de stat sunt suficiente pentru plata pensiilor şi salariilor.

Miercuri expertul Viorel Gîrbu a declarat pentru Sputnik Moldova că economia moldovenească poate să asigure „supravieţuirea ţării”, dar nu poate să genereze mijloace suplimentare necesare pentru finanţarea reformelor şi a proceselor de dezvoltare.

 

Fluxul de știri
0