Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Media: reprezentantul FMI în Grecia va fi românca Delia Velculescu

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Accesați arhiva multimediaМеждународный валютный фонд
Международный валютный фонд - Sputnik Moldova
Abonare
Noul şef al misiunii FMI, românca Delia Velculescu, îl va înlocui pe Rishi Gogyala. Ea este considerată un tehnocrat cu experienţă şi se bucură de încrederea directorului general al Fondului, Christine Lagarde.

CHIŞINĂU, 22 iul – Sputnic. Noul reprezentant al FMI în Grecia va fi Delia Velculescu, cea care până la această numire conducea misiunea fondului în Cipru, informează ziarul „Kathimerini”, conform RIA Novosti.

Yunanistan Bayrağı - Sputnik Moldova
Grecia rămâne în zona euro

În zilele apropiate, Velculescu trebuie să sosească la Atena. Românca îl va înlocui pe Rishi Gogyala, care a condus misiunea doar din septembrie 2014. Conform aprecierilor publicaţiei, Gogyala este un tehnocrat dur şi nu a demonstrat flexibilitate în procesul negocierilor.

Noul conducător al misiunii fondului este considerată un tehnocrat cu experienţă şi se bucură de încrederea şefului FMI, Christine Lagarde.

Totodată, Velculescu nu are o reputaţie foarte bună în Grecia. Ea este considerată cea care a inspirat planul concedierii etapizate a 150 de mii de funcţionari de stat din Grecia, în conformitate cu cel de-al doilea memorandum. Mass-media locală o numesc „Draculescu”.

Fluxul de știri
0