Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Instituțiile medicale din RM și SUA vor colabora în domeniul farmaciei

© SputnikМедуниверситет
Медуниверситет - Sputnik Moldova
Abonare
Oaspeții de peste hotare au menționat nivelul înalt al dotării tehnice și spectrul larg de produse medicale din clinica în care s-a desfășurat stagiul practic. Ei au subliniat necesitatea de a continua colaborarea în domeniul farmaciei.

 

CHIȘINĂU, 22 iul – Sputnik. Facultatea de Farmacie a Universității de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din RM și Școala de Farmacie a Universității din Chaper Hill, SUA, intenționează să semneze în viitorul apropiat un acord de colaborare, transmite serviciul de presă al Universității de Medicină.

În acest sens, în perioada 4 iulie —1 august curent, un grup de farmaciști din statul american întreprinde o vizită la Universitatea de Medicină din Chișinău  pentru un schimb de experiență.

Timp de două săptămâni, Amanda Corbett, profesor la Școala de Farmacie a Universității din Chaper Hill, SUA, împreună cu două studente – Chandler Gurley și Olena Northrup — au desfășurat un stagiu practic într-un spital privat din țara noastră. La finele stagiului, Amanda Corbett a realizat un raport de expertiză în ceea ce privește managementul medicamentului în spital și a venit cu recomandări pentru administrația acestuia.

În cadrul unei ședințe de totalizare, la care au participat reprezentanți ai USMF ”Nicolae Testemițanu” și ai spitalului MedPark, oaspeții s-au arătat impresionați de condițiile și de calitatea serviciilor prestate în instituția medicală respectivă. În ceea ce privește programele de studii de la Universitatea din RM, Amanda Corbett a menționat că ar fi bine ca acestea să includă mai multe ore de instruire în domeniul farmaciei clinice. Totodată, este necesar de a dezvolta relația dintre medicină și farmacie.

În cadrul ședinței s-a menționat importanța pregătirii specialiștilor în domeniul farmaciei clinice, deoarece în prezent asemenea cadre lipsesc în majoritatea spitalelor din țara noastră.

 

Fluxul de știri
0