Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Expert: bugetul RM ajunge doar pentru supravieţuirea ţării

© SputnikViorel Gîrbu, expert, economie
Viorel Gîrbu, expert, economie - Sputnik Moldova
Abonare
Acumulările interne la buget pot să asigure doar supravieţuirea Republicii Moldova, dar sunt insuficiente pentru dezvoltarea ţării.

CHIŞINĂU, 22 iul – Sputnik. Ministrul în exerciţiu al Finanţelor, Anatol Arapu, are dreptate parţial atunci când afirmă că banii care nu vor veni în Moldova în calitate de suport bugetar din partea UE (circa 10 la sută din bugetul ţării, n.red.) nu constituie o sumă dramatică, a declarat expertul economic, Viorel Gîrbu, solicitat de corespondentul Sputnik Moldova.

Ministerul Finantelor al RM - Sputnik Moldova
Arapu despre banii ce nu vor veni din partea UE: nu-i o sumă dramatică

Potrivit lui Gîrbu, acumulările în bugetul de stat al Republicii Moldova, provenite din economia naţională, acoperă practic cheltuielile curente. Totodată, Gîrbu a menţionat că în aceste condiţii vorbim doar despre supravieţuirea ţării, care este posibilă în baza surselor generate de economia Republicii Moldova.

Expertul a mai subliniat că o sumă ce reprezintă aproape zece la sută din bugetul Moldovei este, totuşi, o una dramatică.

În partea ce ţine de reformele pe care şi le-a propus guvernarea, acestea nu vor putea fi realizate din surse interne. Implementarea lor necesită cheltuieli mult mai mari. Dacă vorbim despre dezvoltarea ţării, atunci trebuie să constatăm faptul că numai din sursele provenite din economia moldovenească acest proces nu va putea fi susţinut financiar, a conchis expertul.

Fluxul de știri
0