Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Trenurile modernizate vor fi repuse în circulaţie la finele lui august

© Sputnik / Сергей Субботин / Accesați arhiva multimediaТРАНСПОРТНЫЙ КОРИДОР "СЕВЕР-ЮГ"
ТРАНСПОРТНЫЙ КОРИДОР СЕВЕР-ЮГ - Sputnik Moldova
Abonare
Trenurile modernizate vor fi repuse în circulaţie după ce au trecut certificarea.

CHIŞINĂU, 21 iul – Sputnik. Trenurile modernizate ale ÎS „Calea Ferată a Moldovei” (CFM) vor fi repuse în circulaţie până la finele lunii august. Anunţul a fost făcut de directorul întreprinderii Vladimir Cebotari în cadrul unei şedinţe cu conducerea CFM, convocată de ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor în exerciţiu, Vasile Botnari.

Cebotari a informat că procedeul de certificare a celor cinci trenuri modernizate anterior în România va finaliza pe 10 august. Totodată, uzina reparatoare va efectua din contul său un şir de lucrări de reparaţii şi întreţinere a trenurilor, astfel ca garniturile să poată fi exploatate în condiţii de siguranţă şi maximă eficienţă.

Directorul CFM a declarat că au început lucrările de instalare a barierelor automatizate pentru securizarea a 20 de treceri la nivel cu calea ferată. Investiţia se ridică la 67 milioane de lei, dintre care 20 de milioane au fost alocate din Fondul Rutier.

 „Odată cu instalarea acestor bariere vom creşte semnificativ siguranţa  de traversare a căii ferate. Datorită supravegherii video, şoferii nedisciplinaţi, care pun în pericol atât viaţa proprie cât şi a cetăţenilor, vor putea fi sancţionaţi mai dur”, a declarat ministrul.

Botnari a cerut conducerii CFM să asigure achitarea în termen a salariilor pentru angajaţi. Acum în cadrul întreprinderii există o întârziere de aproximativ două luni.

 

 

Fluxul de știri
0