Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Două grupări de proxeneţi şi traficanţi, anihilate de poliţişti în RM

© Ministerul Afacerilor Interne al RMMinisterul Afacerilor Interne al RM
Ministerul Afacerilor Interne al RM - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Poliţiştii moldoveni au anihilat două grupări criminale care câştigau din exploatarea sexuală a minorelor. Informaţia a fost făcută publică de către Iurie Podarilov, şeful adjunct al Centrului pentru combaterea traficului de persoane.

CHIŞINĂU, 21 iul – Sputnik. Poliţiştii moldoveni au depistat, au documentat şi au anihilat două grupări criminale specializate în recrutarea şi exploatarea sexuală a fetelor minore. La ora actuală victimelor celor două grupări le este acordată asistenţă psihologică în vederea reabilitării şi resocializării lor. În arestul poliţiei la ora actuală, în legătură cu cele două cazuri, sunt unsprezece persoane.

Primul grup format din trei persoane, condus de o femeie, recruta persoane de gen feminin de vârstă minoră. Printre victime sunt şi fete de 13 ani. Unele dintre aceste fete au fost şi anterior supuse abuzului cu caracter sexual. Oamenii legii au reuşit să identifice li unele persoane ce au fost anterior exploatate sexual de gruparea respectivă.

Iurie Podarilov a specificat faptul că victimele în unele cazuri erau violate şi tratate aşa ca să înceapă a accepta ca fiind ceva normal ceea ce erau obligate să facă.

Membrii grupării aveau roluri bine definite, iar fetele erau supravegheate şi nu aveau preactic posibilitatea să nu se supună cerinţelor celor trei criminali.

În cel de al doilea caz, poliţiştii au anihilat o grupare formată din şapte membri. Capul grupării era un tânăr de 24 de ani. Acest grup a ademenit în 2014 o studentă de la o instituţie de învăţământ profesional din capitală. Aceasta avea rolul să recruteze fete din instituţia de învăţământ respectivă. Infractorii, prin înşelăciune, atrăgeau fetele minore în activităţi de prestare a serviciilor chipurile de masaj, oferite în apartamente închiriate în capitală. Ulterior tinerele erau manipulate astfel ca să accepte prestarea de servicii sex clienţilor identificaţi de membrii grupării.

Grupul criminal activa foarte atent, fără a utiliza telefonul în organizarea activităţii. Aceştia foloseau o reţea specială – un program special în spaţiul online. Clienţii erau ademeniţi prin anunţuri în ziare şi site-uri, iar textele anunţurilor despre serviciile grupării nu prevedeau că tinerele ar presta servicii sexuale. Pentru a nu fi identificaţi infractorii schimbau în permanenţă apartamentele închiriate.

În cadrul percheziţiilor în apartamentele utilizate de presupuşii traficanţi, cinci victime au fost salvate. Toate erau fete minore.

Podarilov a precizat că persoanele reţinute, care făceau pare din cele două grupări criminale, riscă de la 15 la 20 ani sau chiar detenţie pe viaţă în cazul în care vinovăţia lor va fi demonstrată în judecată.

 

Fluxul de știri
0