Al-Khalq: Damascul discută cu FR posibilitatea aderării la UEEA

© Sputnik / Дмитрий Виноградов / Accesați arhiva multimediaDamasc
Damasc - Sputnik Moldova
Abonare
Siria poartă discuţii privind o posibilă aderare la Uniunea Economică Euro-Asiatică.

CHIŞINĂU, 21 iul – Sputnik. Prim-ministrul Siriei, Wael al-Khalq, consideră că aderarea la Uniunea Economică Euro-Asiatică va permite Damascului să-şi faciliteze relaţiile economice şi comerciale cu statele prietene Siriei.

Conducerea Siriei şi Rusiei poartă negocieri privind posibilitatea aderării republicii arabe la Uniunea Economică Euro-Asiatică (UEEA) şi alipirii la zona vamală liberă, a declarat într-un interviu pentru RIA Novosti, prim-ministrul Siriei, Wael al-Khalq.

Potrivit premierului de la sirian, în prezent Moscova şi Damascul au semnate deja o serie de acorduri pentru construcţia unor uzine de prelucrare a gazului, instalaţiilor de irigare şi staţii electrice. În 2013 a fost semnat, de asemenea, acordul privind dezvoltarea de către partenerii ruşi a câmpurilor petroliere de pe coasta siriană. Suma primei etape a acordului a constituit 88 de milioane de dolari şi este planificată pentru cinci ani, timp în care trebuie să fie efectuate toate lucrările de acumulare a informaţiei şi luarea deciziilor necesare pentru acţiunile ulterioare.

 

Fluxul de știri
0