Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Analist german: neonaziștii sunt gata să se îndrepte cu arme spre Kiev

© Sputnik"Правый сектор"
Правый сектор - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit lui Shtefan Mayster, şeful programului pentru Europa de Est, Rusia și Asia Centrală al Asociației germane de politică externă (DGAP), nimic nu-i va opri pe naționaliștii din Ucraina să-și creeze țara cea mai convenabilă pentru ei.

CHIŞINĂU, 21 iul – Sputnik. „Ei sunt împotriva lui Poroșenko, pe care îl consideră parte a sistemului vechi. Extremiștii de dreapta contestă monopolul actualului guvern al țării asupra forţelor de constrângere. Ei sunt înarmați și periculoși. Cu toate că anterior ei au luptat alături de combatanți în estul țării, acum ei sunt predispuși să se confrunte cu statul”, spune Mayster, citat de RIA Novosti.

Analistul atrage atenția asupra faptului că formațiunile radicale ale naționaliștilor ucraineni, precum „Sectorul de dreapta”, a cărui activitate este interzisă pe teritoriul FR, au fost susținute activ de actualul guvern al Ucrainei în timpul manifestațiilor de pe Maidan. Atunci li s-a furnizat armament, iar acum acesta ar putea fi folosit împotriva celor care i-au înarmat.

Expertul avertizează că în Ucraina ar putea avea loc noi conflicte armate între naționaliști și autorități, asemeni celor din Mukacevo. Radicalii sunt nemulțumiți de situația din țară, în special de corupția care nu s-a redus deloc, precum și de tendința Kievului de a dezarma batalioanele de voluntari. Potrivit pronosticului lui Mayster, un nou val de violențe în țară este inevitabil. Totodată, expertul accentuează că majoritatea populației Ucrainei nu susține ideile neofasciștilor.

Fluxul de știri
0