Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Jumătate de secol după gratii pentru asasinarea unei femei

© Sputnikpenitenciar тюрма
penitenciar тюрма - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Trei locuitori ai raionului Ialoveni, care la finele anului trecut, au asasinat o femeie pe strada Igor Vieru din Capitală, au fost condamnaţi la 25, 14 şi, respectiv, 12 ani închisoare.

CHIŞINĂU, 21 iul – Sputnik. Procurorii au demonstrat vinovăţia celor trei de comiterea omorului intenţionat, tâlhăriei, purtarea şi păstrarea ilegală a armelor.

Cazul a avut loc în seara zilei de 16 decembrie 2013, când inculpaţii au aşteptat victima în scara blocului în care aceasta locuia, având scopul de a o deposeda de geantă. Făptuitorii au planificat din timp comiterea crimei, acumulând informaţii despre activitatea pe care victima o desfăşura, regimul de viaţă şi modalitatea culegerii banilor de la punctele de realizare a peştelui, a cărei proprietară victima

era.

Deoarece femeia a opus rezistenţă, atacatorii i-au aplicat o lovitură cu cuţitul în regiunea inimii, i-au smuls geanta şi au fugit cu un automobil într-o direcţie necunoscută. 

În urma leziunilor grave pricinuite, victima, în vârstă de 35 de ani, a decedat pe loc.

Potrivit materialelor cauzei penale, în geanta victimei se aflau bani, bijuterii din aur şi lucruri de preţ, estimate la peste 93 mii lei. 

Inculpaţii au fost reţinuţi în ianuarie anul trecut. Aceştia s-au dovedit a fi trei locuitori ai raionului Ialoveni, cu vârstele cuprinse între 33 şi 35 de ani, anterior judecaţi.

Inculpaţii au mai fost obligaţi să-i achite succesorului părţii vătămate un prejudiciu moral şi material de 368 mii lei.


Fluxul de știri
0