Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

CNI se confruntă cu patru probleme

CC0 / succo / Justiţie, Procurori, Dosare, Юстиция
Justiţie, Procurori, Dosare, Юстиция - Sputnik Moldova
Abonare
Comisia Naţională de Integritate a aprobat Programul de Dezvoltare Strategică care identifică problemele cu care se confruntă instituţia şi soluţiile la acestea.

CHIŞINĂU, 21 iul – Sputnik. Comisia Naţională de Integritate (CNI) se confruntă cu patru probleme pe care intenţionează să le rezolve în următorii şase ani. Problemele şi soluţiile la acestea sunt indicate în Programul de Dezvoltare Strategică a CNI pentru anii 2015-2020. 

Cele patru probleme identificate de CNI sunt legislaţia imperfectă ce nu permite instituţiei să-şi exercite mandatul atribuit prin lege, fragmentarea excesivă a organizării actuale a CNI, resurse insuficiente la dispoziţia CNI şi lipsa accesului CNI la toate registrele de stat existente în cadrul autorităţilor publice din Republica Moldova, fie restricţionarea accesului la acestea.

Programul de Dezvoltare Strategică mai reflectă lacunele în ceea ce priveşte capacităţile Comisiei Naţionale de Integritate de realizare a misiunii sale şi propune modul de remediere a acestora. Sunt identificate clar activităţile care pot fi realizate individual de CNI reieşind din resursele financiare alocate, cât şi activităţile care necesită resurse financiare externe. 

 

 

Fluxul de știri
0