Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Scumpirea electricităţii provoacă proteste în Republica Moldova

© Sputnik / Rodion Procabani
bani - Sputnik Moldova
Abonare
Mai mulţi politicieni din opoziţie şi unele organizaţii obşteşti din Moldova au anunţat că vor organiza acţiuni de protest în legătură cu majorarea tarifelor la energia electrică.

CHIŞINĂU, 20 iul – Sputnik. Declaraţii privind desfăşurarea protestelor au fost făcute după ce la finele săptămânii precedente ANRE a decis majorarea tarifelor la electricitate cu 37 la sută.

Pe de altă parte, decizia ANRE nu a satisfăcut aşteptările distribuitorului Gas Natural Fenosa. Compania a cerut majorarea tarifelor cu 115 la sută.

Кран в ванной комнате - Sputnik Moldova
”Apă-Canal” solicită majorarea tarifelor la apă cu 40%

Potrivit unuia dintre organizatorii protestelor care au fost anunţate, Grigori Petrenco, manifestaţii vor avea loc zilnic. Deocamdată s-a anunţat că acestea se vor desfăşura în preajma sediului ANRE.

Totodată, reprezentanţii mai multor organizaţii neguvernamentale au distribuit pe reţelele de socializare invitaţii la un flash-mob în centrul capitalei. Aceştia susţin că „autorităţile au majorat tarifele la electricitate, la gazele naturale, iar următoarele scumpiri vor viza şi unele produse, în timp ce salariile rămân nemodificate”.

Între timp, mai mulţi fabricanţi de produse de panificaţie au anunţat că vor majora preţurile, iar întreprinderea municipală „Apă-Canal” s-a adresat la ANRE cu cererea de majorare a tarifelor cu 40 la sută pentru apa rece livrată.

Fluxul de știri
0