Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Discuţiile dintre PLDM, PD şi PL au fost practic finalizate

© Sputnik / Sputnik MoldovaLupu, Filat şi Ghimpu
Lupu, Filat şi Ghimpu - Sputnik Moldova
Abonare
Negocierile cu privire la crearea unei noi alianţe de guvernare au trecut la aspectele tehnice.

CHIŞINĂU, 20 iul – Sputnik. Discuţiile cu privire la crearea unei noi alianţe dintre PLDM, PD şi PL practic au fost finalizate, urmează detaliile tehnice. Anunţul a fost făcut luni de liderii celor trei partide, după o rundă de negocieri care a durat aproape cinci ore. 

Marian Lupu, preşedinte PDM - Sputnik Moldova
Politică
Marian Lupu: aceste discuţii conduc spre formarea alianţei

Vlad Filat, Marian Lupu şi Mihai Ghimpu au declarat că discuţiile vor fi reluate în seara zilei de astăzi, după ce vor analiza detaliile tehnice în cadrul birourilor politice ale celor trei formaţiuni. 

„Discuţiile au avansat. Vom reveni în seara zilei pentru a continua. Mergem pe detaliile mici şi tehnice pe care trebuie să le aprobăm în cadrul partidelor”, a declarat liderul PD, Marin Lupu.

Liberalul Mihai Ghimpu a precizat că, deocamdată, în cadrul negocierilor nu se discută nume. „Depinde de ce ministere şi cui o să-i cadă”, a declarat acesta. 

„Cred că discuţiile au fost finalizate, urmează partea tehnică şi aspecte de nuanţ”, a adăugat preşedintele PLDM, Vlad Filat.

Fluxul de știri
0