Пожар - Sputnik Moldova
Accidente
Sputnik Moldova vă prezintă operativ informații despre accidente, incendii și alte întâmplări care se produc în țară. Urmăriți portalul nostru pentru a afla primii știri de ultimă oră.

27 de persoane au murit în urma unei explozii în Turcia

© Sputnik / Дмитрий Виноградов / Accesați arhiva multimediaСитуация в сирийском городе Хомс, Siria
Ситуация в сирийском городе Хомс, Siria - Sputnik Moldova
Abonare
Un terorist a comis un atac sinucigaş cu bombă la frontiera turco-siriană.

CHIŞINĂU, 20 iul – Sputnik. Conform unor informaţii preliminare, un terorist-sinucigaş a provocat o explozie la intrarea într-o cafenea din faţa centrului cultural Amara, din oraşul turcesc Suruç.

Potrivit datelor de care dispune RIA Novosti, douăzeci şi şapte de oameni şi-au pierdut viaţa din cauza exploziei, iar circa 100 au fost răniţi. Oraşul Suruç se află pe teritoriul Turciei, la frontieră cu Siria.

Autorităţile locale au precizat că explozia a avut loc la 11.45. Conform datelor preliminare, teroristul-sinucigaş a detonat o bombă la intrarea într-o cafenea din faţa centrului cultural Amara, oraşul Suruç. După explozie a s-a declanşat un incendiu care însă a fost stins repede.

Membrul parlamentului turcesc, Fikret Bila, a declarat că explozia a fost îndreptată împotriva kurzilor turci, care locuiau pe teritoriul centrului în aşteptarea expedierii în Siria pentru lupta cu militanţii organizaţiei teroriste „Statul Islamic”.

Fluxul de știri
0