Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Punct de control instalat de „Pravîi sektor” la hotarul cu rmn

© Sputnik"Правый сектор"
Правый сектор - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit comunicatului organizației „Pravâi sektor” publicat pe Facebook, punctul de control a fost instalat lângă satul Timkovo din regiunea Odesa, pentru „supravegherea hotarului cu Transnistria și contracararea contrabandei”.

 

CHIȘINĂU, 20 iul – Sputnik. Activiștii de la „Pravâi sektor” („Sectorul de dreapta”) au instalat un punct de control pentru a supraveghea activitatea vămii în scopul „ținerii sub control a graniței cu Transnistria” și „contracarării contrabandei”, transmite Sputnik Moldova cu referire la RIA Novosti.

„Activiștii de la „Pravâi sektor” au instalat un punct de control lângă satul Timkovo din regiunea Odesa (în partea de nord a hotarului”, se spune în comunicatul lansat pe Facebook de centrul din Odesa al organizației.

Sursa afirmă că grănicerii și colaboratorii vamali au reacţionat pozitiv și sunt dispuși să conlucreze.

În comunicat se precizează că nu este vorba de dreptul organizației „Pravâi sektor” de a opri automobilele care traversează frontiera, ci doar de supravegherea și controlul serviciului vamal.

„Pravâi sektor” întrunește organizațiile radicale naționaliste ucrainene, În noiembrie 2014, ea a fost recunoscută de Curtea Supremă a FR drept organizație extremistă, activitatea acesteia fiind interzisă pe teritoriul Rusiei.

 

Fluxul de știri
0