Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cu adevărat luna lui cuptor: „cod portocaliu” de căldură

© Sputnik / Grigory Sysoev / Accesați arhiva multimediaЖара
Жара - Sputnik Moldova
Abonare
În următoarele zile, temperaturile vor urca până la 38 de grade.

CHIȘINĂU, 17 iul – Sputnik. Serviciul Hidrometeorologic de Stat al RM a emis „cod portocaliu” de căldură.

Avertizarea este valabilă de la 18 până pe 20 iulie. În aceste zile, în mai multe raioane se prevede o temperatură maximă a aerului de 36 — 38 de grade Celsius.

Medicii avertizează că temperaturile ridicate prezintă pericol în primul rând pentru persoanele care suferă de boli cardiovasculare, dereglări ale sistemului nervos central, dar și de alte maladii.

Se recomandă ca între orele 11.00 – 16.00, când radiația solară este maximă, să rămânem în casă sau să ne adăpostim la umbră. Este de dorit să purtăm haine de culoare deschisă și să avem neapărat capul acoperit.

Pe timp de caniculă este foarte important să consumăm multă apă, deoarece pierderea lichidului din organism poate duce la creşterea vâscozităţii sângelui și la apariția unor complicații grave legate de tromboză. Cafeaua și alcoolul trebuie excluse obligatoriu din meniu. Aceste băuturi, în loc să amelioreze circulația sângelui, duc, dimpotrivă, la înrăutățirea acesteia.

 

Fluxul de știri
0