Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

NYT: Occidentul a ratat tentativa de izolare diplomatică a lui Putin

© Sputnik / Alexei DruzhininПрезидент Российской Федерации Владимир Путин во время встречи с лидерами БРИКС в узком составе в Уфе
Президент Российской Федерации Владимир Путин во время встречи с лидерами БРИКС в узком составе в Уфе - Sputnik Moldova
Abonare
Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin s-a afirmat în ultimele câteva săptămâni în centrul diplomaţiei internaţionale, scriu editorialiştii ziarului american The New York Times, David Herzenhorn și Steven Myers, potrivit RIA Novosti.

CHIŞINĂU, 17 iul – Sputnik. Participanţii de bază la negocieri, potrivit celor doi jurnalişti, au fost SUA şi Iranul, dar mai târziu s-a implicat activ în proces partea rusă, interesul principal al căreia a fost anularea embargoului privind livrarea de armament Teheranului. Moscova a reuşit, cu susţinerea Chinei, să joace „Gambitul rusesc” – participanţii la discuţie au ajuns la un compromis.

Vladimir Putin og Barack Obama - Sputnik Moldova
Obama: acordul cu Iranul ar fi fost imposibil fără Rusia

„Acordul a subliniat capacitatea lui Putin de a influenţa evenimentele mondiale, în pofida tentativelor Occidentului de a-l supune ostracizării”, — consideră experţii de la NYT.

Liderii europeni şi americani, care au tot făcut declaraţii despre „izolarea diplomatică” a lui Vladimir Putin, aşa şi nu au reuşit să-şi atingă scopul dorit. Săptămâna trecută, preşedintele rus a găzduit la Ufa liderii ţărilor membre sau pretendente la calitatea de membru în OCS şi BRICS şi a profitat de poziţionarea distinctă a liderului chinez, Xi Jinping, şi a preşedintelui Iranului, Hassan Rouhani. Editorialiştii ziarului menţionează că eforturile Rusiei pe arena internaţională au fost apreciate chiar şi de preşedintele Obama, care i-a mulţumit omologului rus pentru rolul FR în realizarea acordului cu Iranul.

Fluxul de știri
0