Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ambasadorul RPC în Moldova și-a încheiat misiunea diplomatică

© Sputnik / Александр Вильф / Accesați arhiva multimediaГорода мира. Шанхай
Города мира. Шанхай - Sputnik Moldova
Abonare
În acest an, RPC a asigurat Moldova cu tehnică în sumă totală de 18 milioane de euro.

 

CHIȘINĂU, 17 iul – Sputnik. Ambasadorul Chinei în Moldova, Tong Mintao, și-a încheiat misiunea diplomatică în RM, comunică serviciul de presă al guvernului.

Prim-ministrul interimar, Natalia Gherman, l-a primit joi, 16 iulie, în vizită de rămas bun pe ambasadorul Republicii Populare Chineze, Tong Mingtao, cu prilejul încheierii misiunii sale la Chişinău.

Demnitarul moldovean a apreciat înalt activitatea ambasadorului, pe parcursul mandatului căruia s-a înregistrat o dezvoltare a dialogului politic bilateral, a cooperării economice şi celei sectoriale, au fost realizate proiecte concrete de colaborare în domeniul agriculturii, afacerilor interne, culturii, educaţiei, ţara noastră beneficiind, în ultimii ani, de asistenţa tehnică din partea Chinei în valoare de circa 18 milioanede euro.

Natalia Gherman a precizat că Republica Moldova pledează pentru continuarea unei cooperări eficiente cu Guvernul de la Beijing în contextul implementării iniţiativei „Drumul Mătăsii”, care prevede noi oportunităţi investiţionale în agricultură, economie, infrastructură, precum şi schimburi cultural-lingvistice.

 

Fluxul de știri
0