Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Vlad Filat: suntem foarte aproape de a semna un acord

© Sputnik / Captură privesc.euVlad Filat
Vlad Filat - Sputnik Moldova
Abonare
Preşedintele PLDM dă asigurări că în următoarele zile va fi formată coaliţia de guvernare PLDM-PD-PL.

CHIŞINĂU, 15 iul – Sputnik. Liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a declarat miercuri, după negocierile dintre PLDM, PD şi PL, că cele trei formaţiuni sunt foarte aproape de a semna un Acord politic de constituire a unei alianţe de guvernare. 

Marian Lupu, preşedinte PDM - Sputnik Moldova
Politică
Marian Lupu: aceste discuţii conduc spre formarea alianţei

„În zilele următoare, probabil, vom anunţa public acest lucru”, a declarat Filat. 

Mihai Ghimpu, preşedintele PL - Sputnik Moldova
Politică
Ghimpu susţine că liberalii nu au renunţat la „procurorul european”

Grupurile de negociatori şi liderii PLDM, PD şi PL au discutat miercuri, timp de mai multe ore, despre proiectele Acordului politic de constituire a unei coaliţii de guvernare şi despre Programul de guvernare. Cele trei formaţiuni au dat asigurări că până la finele acestei luni va fi format un nou Guvern.

Fostul premier, Chiril Gaburici, şi-a făcut publică declaraţia de demisie la 12 iunie. În declaraţie, Gaburici a menţionat că pentru a schimba sistemul constituit în țară are nevoie de instrumente suplimentare și de sprijin din partea partidelor politice, de care însă prim-ministrul nu dispune.

Constituţia RM prevede că, în cazul imposibilităţii formării Guvernului sau al blocării procedurii de adoptare a legilor timp de 3 luni, preşedintele ţării, după consultarea fracţiunilor parlamentare, poate să dizolve Parlamentul.

Fluxul de știri
0