Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Comitetul pentru cultură al CSI s-a reunit la Erevan

© Sputnik / Яков Берлинер / Accesați arhiva multimediaВид на площадь имени С.Спандаряна в Ереване
Вид на площадь имени С.Спандаряна в Ереване - Sputnik Moldova
Abonare
Reprezentanţii ţărilor membre ale CSI au discutat despre principalele acţiuni de colaborare în domeniul culturii în perioada anilor 2016-2020.

CHIŞINĂU, 15 iul – Sputnik. Cea de a XXX-a şedinţă a Comitetului pentru cultură al ţărilor membre ale Comunităţii Statelor Independente (CSI) a avut loc în perioada 10-11 iulie 2015, în oraşul Erevan, Armenia. La eveniment a participat şi secretarul de Stat al Ministerului Culturii, Andrei Chistol.

Ministerul Culturii din RM subliniază că membrii Comitetului au discutat despre principalele acţiuni de colaborare în domeniul culturii în perioada anilor 2016-2020. În cadrul şedinţei a fost analizat nivelul de realizare în statele membre ale CSI a Programului interguvernamental “Capitalele culturale ale Comitetului”, fiind abordată experiența a 11 orașe din spațiul CSI în care acest program a fost implementat. Agenda discuțiilor a inclus și subiecte privind protejarea mondială a patrimoniului cultural, precum și conservarea și restaurarea patrimoniului scris.

Instituţia mai notează că în perioada 11-13 iulie, la Erevan, Andrei Chistol a luat parte la Conferința internațională “Politica culturală, politica pentru cultură. Rolul culturii în dezvoltarea durabilă în cadrul Agendei de dezvoltare post-2015”, dedicată jubileului de 70 de ani ai UNESCO. La conferință au participat delegați din 45 de țări și organizații internaționale. În cadrul conferinței a avut loc ședința plenară privind rolul culturii în dezvoltarea stabilităţii în cadrul Agendei de dezvoltare post-2015, ședința finală ”Viitorul culturii sau cultura viitorului“, precum și mese rotunde tematice: “Patrimoniul cultural ca factor în consolidarea comunităţii umane și spirituale”, “Diversitatea culturală — cheia dialogului intercultural și dezvoltarea durabilă”, “Patrimoniului cultural imaterial în prezent, schimbarea lumii”.

La masa rotundă cu genericul “Patrimoniul cultural ca factor în consolidarea comuniunii umane și spirituale”, secretarul de stat a prezentat experienţa Republicii Moldova în domeniul protejării patrimoniului cultural, problemele existente în domeniul administrării patrimoniului cultural şi proiectele de restaurare implementate în ultimii ani.

Fluxul de știri
0