Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Joi în Moldova începe sesiunea suplimentară de bacalaureat

© Sputnik / Olga Butenop / Accesați arhiva multimediaСдача экзаменов, examen
Сдача экзаменов, examen - Sputnik Moldova
Abonare
Sesiunea suplimentară de bacalaureat se va desfăşura în 17 centre. La examene sunt aşteptaţi peste şapte mii de candidaţi.

CHIŞINĂU, 15 iul – Sputnik. Ministerul Educaţiei a anunţat că peste şapte mii de candidaţi vor participa la sesiunea suplimentară de bacalaureat, care se va desfăşura în perioada 16-23 iulie curent.

„Candidaţii la bacalaureat, care din motive obiective nu s-au prezentat la sesiunea de bază și cei care nu au luat note de trecere, vor participa în perioada 16-23 iulie la sesiunea suplimentară de bacalaureat”, notează serviciul de presă al instituţiei.

Sursa a precizat că pe data de 16 iulie va fi organizat examenul la limba și literatura română pentru alolingvi, „pe 17 iulie – la limba de instruire, pe 20 iulie – la limba străină, pe 21 iulie – la disciplina de profil, pe 22 iulie – la disciplina la solicitare. Ultimul examen din sesiunea suplimentară de bacalaureat — limba maternă pentru elevii ucraineni, găgăuzi și bulgari, va fi organizat pe data de 23 iulie”.

Sesiunea suplimentară de bacalaureat  se va desfăşura în 17 centre, dintre care 3 vor fi deschise la Bălți, cîte 1 – la  Edineţ și Cahul,  2 – în  UTAG și 10 – la Chişinău. În total, la sesiunea suplimentară vor participa  7027 de candidaţi, care au depus o cerere prealabilă. Cei mai mulți tineri  – 4978 vor susține disciplina de profil. Un număr de 2218 candidați vor avea examen la limba străină, 1964 – vor susține examen la disciplina la solicitare, iar 926 – la limba de instruire.

Ministerul Educaţiei a mai menţionat că probele de examen din cadrul sesiunii suplimentare vor începe la ora 10. 00, iar rezultatele vor fi afişate în Centrele de Bacalaureat la data de 27 iulie 2015.

Fluxul de știri
0