Experţi occidentali: în 2015 şi 2016 petrolul se va scumpi

© Sputnik / Алексей Даничев / Trecere la banca de fotografiiНефтяная платформа "Приразломная" Platformă petrolieră
Нефтяная платформа Приразломная Platformă petrolieră - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Mai mulţi experţi germani prognozează scumpirea petrolului în a doua parte a anului curent şi în 2016.

CHIŞINĂU, 15 iul – Sputnik. Potrivit unor experţi germani, citaţi de Deutsche Welle, ieftinirea petrolului trebuie să fie analizată la rece. Aceştia prognozează scumpirea petrolului în a doua parte a anului curent, iar tendinţă ce se poate menţine şi în 2016.

Iran is geared up to reach a petrochemical output of 180 million tons by 2022 despite the falling oil prices in world markets - Sputnik Moldova
Succesele în negocierile cu Iranul influenţează preţul petrolului

Deşi acordul cu Iranul a determinat o relativă ieftinire a petrolului, nu este cazul să se discute despre o prăbuşire a cotaţiei petrolului la nivel global, susţin mai mulţi economişti germani. Potrivit DB Research, preţul petrolului va începe să crească deja în lunile august-septembrie curent.

Estimările institutului financiar-creditar al Commerzbank din Germania de asemenea susţine acest punct de vedere. Potrivit organizaţiei, preţul mediu al petrolului în a doua jumătate a anului curent ar putea să varieze între 60 şi 65 de dolari. Experţii instituţiei au notat că în prima parte a anului curent cererea la petrol a fost mai mare decât se prognozase.

Anul 2016, potrivit prognozelor DB Research, va fi mult mai stabil pentru dezvoltarea economiei mondiale şi asta va conduce inclusiv la creşterea cererii la petrol. În timp ce experţii acestei instituţii se aşteaptă ca în 2016 petrolul să ajungă la 70 de dolari per baril, cei de la Commerzbank fac pronosticuri mai mari, vorbind despre o cotaţie medie anuală de circa 73-75 de dolari pentru un baril de marca Brent.

Fluxul de știri
0