Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Alegerile în Duma de Stat vor avea loc cu trei luni mai devreme

© Sputnik / Vladimir Fedorenko / Accesați arhiva multimediaПленарное заседание Государственной Думы РФ
Пленарное заседание Государственной Думы РФ - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Rusiei a semnat legea cu privire la transferarea alegerilor parlamentare din decembrie în septembrie 2016.

CHIȘINĂU, 16 iul – Sputnik. Președintele FR, Vladimir Putin, a semnat legea potrivit căreia alegerile în Duma de stat vor avea loc în septembrie, dar nu în decembrie 2016, informează RIA Novosti.

Respectiva inițiativă legislativă a fost înaintată de liderii fracțiunilor din Dumă, ”Edinnaia Rossia”, PLDR, ”Spravedlivaia Rossia”, și de președintele camerei, Serghei Narîșkin. Pentru actualii deputați, care nu vor fi realeși în Duma de stat de legislatura a șaptea sau în parlamentele regionale, sunt prevăzute compensaţii. Volumul maxim al acestora poate constitui aproximativ 714 milioane de ruble.

Curtea Constituțională, ca răspuns la solicitarea Consiliului Federației, a considerat adoptarea legii admisibilă, cu respectarea unui șir de condiții.

CC a dispus că transferul alegerilor parlamentare se poate face doar o singură dată şi că aceasta nu trebuie să ducă la încălcarea periodicităţii alegerilor și a continuității activităţii Dumei de Stat. De asemenea, o astfel de decizie trebuie adoptată din timp, pentru a asigura concurența preelectorală.

Fluxul de știri
0