Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Avertizare pentru conducătorii auto: aţi putea avea probleme în UE

© Sputnik / Кирилл Каллиников / Accesați arhiva multimediaЗа рулем, автомобиль, La volan, automobil
За рулем, автомобиль, La volan, automobil - Sputnik Moldova
Abonare
Moldovenii care pleacă la volanul mijloacelor de transport în ţările UE ar putea să aibă probleme din cauza permiselor de conducere de tip vechi, atenţionează autorităţile RM.

CHIŞINĂU, 14 iul – Sputnik. Cetăţenii moldoveni sunt avertizaţi că ar trebui să-şi schimbe permisul de conducere de tip vechi pe unul de tip nou, pentru a evita eventualele probleme atunci când circulă la volanul unităţilor de transport în ţările din Uniunea Europeană, a declarat, marţi, după şedinţa Guvernului, viceministrul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, Vitalie Tarlev, transmite Sputnik Moldova.

Potrivit lui Tarlev, permisele de conducere de tip vechi nu au termen limită de valabilitate, iar în spaţiul UE acest tip de acte este eliberat cu termen de valabilitate. Astfel, din cauza acestei neconcordanţe, cetăţenii moldoveni ar putea să aibă probleme în ţările UE.

„În loc să se pomenească în situaţia de a aştepta confirmări pe căi diplomatice, mai bine ar fi ca cetăţenii şi-şi schimbe permisele de conducere de tip vechi pe altele de tip nou”, a declarat Tarlev. Conducătorii auto trebuie doar să achite taxa, să prezinte certificatul medical şi permisul de tip vechi, pentru perfectarea celui de tip nou. Viceministrul a ţinut să mai precizeze că autorităţile au decis să nu oblige cetăţenii să-şi schimbe permisele de conducere. „Sunt prea mulţi. E mai binevenită o schimbare treptată, începând cu cei care au nevoie să pleca peste hotare”, a declarat Tarlev.

 

Fluxul de știri
0