Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Lavrov: Rusia și Iranul au planuri mari în sfera atomică

© Sputnik / Алексей Филиппов / Accesați arhiva multimediaСергеј Лавров
Сергеј Лавров - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Au fost încheiate acorduri cu privire la crearea unui şir de blocuri noi pentru centralele atomoelectrice, a declarat în fața jurnaliștilor Serghei Lavrov, ministrul de externe al FR, după întrevederea „celor șase” şi Iranul.

CHIȘINĂU, 14 iul – Sputnik. Relațiile reciproce dintre Rusia și Iran în sfera atomică sunt asigurate în totalitate contra oricăror factori negativi externi, a declarat  Serghei Lavrov, ministrul de externe al FR, transmite Sputnik-Moldova, cu referire la RIA Novosti.

„Avem cu Iranul planuri grandioase de dezvoltare a energeticii atomice iraniene. Au fost încheiate acorduri în vederea creării unui şir de blocuri noi pentru centrale atomoelectrice. De menționat că, la fel ca în etapa valabilității rezoluțiilor anterioare ale Consiliului de Securitate, tot așa și în cadrul noilor acorduri, această cooperare între Rusia și Iran este asigurată pe deplin contra oricărei acțiuni negative din partea factorilor externi”, a spus Lavrov la finele întâlnirii celor șase plus Iranul, care s-a încheiat, după o perioadă de 10 ani de negocieri, cu un acord atotcuprinzător. 

Fluxul de știri
0