Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Maşinile cu numere străine, în vizorul poliţiei

Abonare
Poliţia desfăşoară în perioada 13 iulie – 13 august o acţiune de verificare a vehiculelor cu numere străine, deţinute în Republica Moldova.

CHIŞINĂU, 14 iul – Sputnik. Inspectoratul Naţional de Patrulare în comun cu reprezentanţii Centrului Cooperare Poliţienească Internaţională, Departamentului Poliţiei de Frontieră şi Serviciului Vamal desfăşoară până la 13 august mai multe acțiuni de  verificare a vehiculelor  cu numere străine,  deţinute în Republica Moldova.

Rezultatele activităţii de supraveghere şi control asupra circulaţiei rutiere desfăşurate pe întreg teritoriul ţării relevă că în ultima perioadă a sporit numărul vehiculelor înmatriculate în alte state, deţinute în Republica Moldova, şi exploatate cu abateri de la prevederile legislaţiei în vigoare.

Potrivit poliţiei, deţinătorii acestor unități de transport ignoră în mod conştient necesitatea efectuării măsurilor obligatorii de întreţinere în stare de funcţionare a mijloacelor de transport ce le aparţin şi efectuarea la termen a controlului tehnic de stat.

Până la 13 august, zilnic, zeci de grupuri mixte vor activa pe întreg teritoriul țării, pentru a depista și documenta șoferii care încalcă legislația în vigoare.

Obiectivele generale ale acțiunii sunt de a  reduce numărul accidentelor rutiere cu implicarea vehiculelor înmatriculate în alte state, asigurarea exploatării acestora conform cerinţelor tehnice, standardelor în vigoare şi reglementărilor ecologice.

Fluxul de știri
0