Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

O delegaţie a Parlamentului RM, în vizită la Parlamentul UE

© Parlamentul RMDiscuţii la Parlamentul RM
Discuţii la Parlamentul RM - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Vizita delegaţiei Parlamentului RM la Parlamentul UE face parte din programul de cooperare între cele două instituţii cu atribuţii legislative.

CHIŞINĂU, 14 iul – Sputnik. Marţi se încheie vizita de studiu a delegaţiei Parlamentului RM la Parlamentul UE. Potrivit serviciului de presă al Legislativului, vizita a avut loc în zilele de 13 şi 14 iulie, iar din delegaţie au făcut parte atât deputaţi, cât şi colaboratori ai aparatului legislativului.

Parlamentul Republicii Moldova - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Un program al Parlamentului European, în Legislativul de la Chişinău

„Din componența delegației fac parte deputații Raisa Apolschii, președintele Comisiei juridice, numiri și imunități, Andrei Neguţa, Anatolie Zagorodnîi, Valeriu Munteanu, Angel Agache, precum și Narine Sahakyan, coordonator rezident adjunct PNUD Moldova. Din componența delegației fac parte și funcționari din cadrul Secretariatului Parlamentului: Ion Creangă, șeful Direcției generale juridice și adjunctul său, Svetlana Cicati”, precizează sursa.

Delegaţia moldovenească a purtat discuții cu europarlamentari și funcționari ai PE pe subiecte legate de funcționarea și competențele Parlamentului European, procedurile de adoptare a legislației europene și armonizarea cadrul legislativ din Republica Moldova la acquis-ul comunitar, drepturile cetățenilor și afaceri constituționale, politicile interne ale Uniunii Europene.

Potrivit agendei, delegaţia moldovenească are programate întrevederi cu vicepreședintele Parlamentului European, Rainer Wieland, raportorul Parlamentului European pentru Republica Moldova și Coordonatorul Programului anual de cooperare între Parlamentul European și Parlamentul Republicii Moldova pentru 2015, Petras Austrevicius, copreședintele Comitetului Parlamentar de Asociere Republica Moldova – UE, Andi Cristea. De asemenea, delegația are planificate discuții cu reprezentanți ai grupurilor politice din Parlamentul European.

Serviciul de presă al legislativului de la Chişinău aminteşte că pentru anul curent Parlamentul Republicii Moldova a fost selectat, în premieră, de Parlamentul European pentru un amplu program de cooperare. Acesta prevede asigurarea asistenței Legislativului de la Chișinău în aproximarea și armonizarea legislației naționale cu acquis-ul comunitar, consolidarea capacităților comisiilor parlamentare, susținerea Oficiilor teritoriale de informare a Parlamentului, organizarea seminarelor parlamentare, organizarea vizitelor de studiu la Parlamentul European, oferirea asistenței Parlamentului în elaborarea Regulamentului de Procedură, oferirea de burse pentru funcționari în cadrul Programului de burse “Democrație”.

Fluxul de știri
0