Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

MAC-P, un proiect pentru industria postrecoltare

© SputnikAccording to the Press TV, the announcement was made as many foreign business delegations seeking investment opportunities had visited Iran in recent months.
According to the Press TV, the announcement was made as many foreign business delegations seeking investment opportunities had visited Iran in recent months. - Sputnik Moldova
Abonare
Fermierii asociați pot obține granturi de până la $350 mii prin intermediul programului MAC-P 2014-2016.

CHIŞINĂU, 13 iul – Sputnik. Ministerul Agriculturii menţionează că datorită suportului proiectului MAC-P, în Moldova sunt în proces de construcţie mai multe obiecte industriale de procesare şi stocare a produselor agricole recoltate, transmite Sputnik Moldova.

Potrivit instituţiei, este vorba despre nouă frigidere industriale, cu capacităţi de păstrare de la 350 până la 1860 de tone, şapte linii de sortare, ambalare a fructelor și legumelor de diferite capacități, trei linii de uscare a fructelor, şase stivuitoare, un echipament de procesare, decojire, calibrare a migdalelor și alunelor, etc.

Programul de granturi  investiționale în infrastructura post-recoltă ”Accesul la piețele de desfacere” al proiectului Băncii Mondiale, MAC-P (2014-2016), are drept obiectiv acordarea suportului necesar grupurilor de horticultori în crearea infrastructurii post-recoltă și respectiv, majorarea competitivităţii produselor autohtone. Pentru aceasta, fermierii asociați pot obține granturi de până la $350 mii, dar nu mai mult de 50 la sută din valoarea investiției în tehnologii post-recoltă. Bugetul Programului de granturi este de $7 milioane.

Fluxul de știri
0