Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Datoria statului pentru subvenţii în agricultură s-ar putea dubla

© Sputnik / Тарас Литвиненко / Accesați arhiva multimediaPiersici, agricultura
Piersici, agricultura - Sputnik Moldova
Abonare
Statul trebuie să înceapă achitarea subvenţiilor în agricultură pentru anul curent, însă nu şi-a onorat obligaţiile de subvenţionare a agriculturii pentru perioada anului precedent.

CHIŞINĂU, 13 iul – Sputnik. Potrivit informaţiilor de ultimă oră de la Agenţia de Intervenţii şi Plăţi în Agricultura (AIPA), din suma datoriilor la subvenţionare pentru anul 2014, care constituie aproximativ 230 de milioane de lei, în afară de 20 de milioane achitate la 1 iulie curent, alte plăţi nu au fost efectuate până în prezent. Aceste date le-a făcut publice reprezentantul unei asociaţii de agricultori, Alexandru Slusari.

Potrivit lui Slusari, la ora actuală la oficiile teritoriale ale AIPA sunt depuse deja solicitările de subvenţionare pentru anul 2015, în sumă de aproximativa 200 de milioane de lei. În cel mult două săptămâni, daca nu va interveni ceva extraordinar, aceste solicitări urmează să fie transmise spre plată.

Slusari susţine că situaţia din sectorul agricol devine tot mai alarmantă, dat fiind faptul că deja trebuie să fie achitate plăţile pentru 2015, în sumă de 200 milioane de lei, în condiţiile în care încă 200 milioane de lei, aferente anului 2014, nu au fost deocamdată achitate.

Fluxul de știri
0